TETŐTERET SZERETNÉK BEÉPÍTENI

Modern térkialakítás gyorsan, könnyen, kedvező áron

Rigips mindentudásával arra törekszik, hogy kellemesebbé tegye környezetünket,amelyhez hozzájárul a beltéri levegő tisztasága vagy az épületek megfelelő hő-és hangszigetelése. A cél mindig ugyanaz: kényelmesebbéegészségesebbéélhetőbbé tenni lakókörnyezetünketúgy, hogy közben megőrizzük azt a jövő generációnak.
tetőtéri helyiségek sajátos hangulattal rendelkeznek.
különleges terek, amelyek a tetőtér ferde síkjainak köszönhetők,érdekes belsőépítészeti megoldásokhoz vezetnek.
Amennyiben az eddig kihasználatlan tetőteret beépítené, a Rigipsrendszer ideális választás, mert szárazongyorsankönnyenkedvezőáron kivitelezhető.
Minőségi szigetelőanyagok és tetőablakok kiválasztásával az Önigényeinek megfelelő tér alakítható ki.

A tetőtér-beépítéshez szükséges termékek:

Mikor kezdhetünk neki?

A gipszkarton tetőtéri burkolatmegépítése előtt a következőket kell ellenőrizni:

  • A héjalás ésaz alatta lévő fólia épségben van-e – különös tekintettel a kéménykörnyezetében, a szegélyeknél, áttöréseknél -, valamint száraz-e a tetőtér?
  • Elbírja-e afödém az új terheket? (A Rigips megoldása minden hagyományos építési módnálkönnyebb, négyzetméterenként mintegy 15 kg tömegű teherrel kell számolni.)
  • Folytonos éselégséges-e a szarufák között elhelyezett hőszigetelés? Ki van- e töltve mindenfelület?
  • Biztosított-ea hőszigetelés szellőzése (amennyiben szellőző szigetelés készül)? Ahőszigetelés megfelelő kiszellőzéséhez az eresz mentén folyóméterenként 200 cm2, a tetőgerinc menténfolyóméterenként 50 cm2nyílásszükséges. A hőszigetelés fölött, a szarufák között 5 cm légrést kell hagyni,amennyiben a szarufák 10 méternél nem hosszabbak. Nagyobb tetők esetében aszükséges légrés minimális vastagsága 8 cm-re nő.
  • Megfelelő-ea tetőszerkezet állapota? Megoldott-e a faanyag védelme?

Beépítés lépésről lépésre

Alkalmazási útmutatónk bemutatja a tetőtér-beépítésfázisait. Amennyiben részletesebb leírást szeretne olvasni atechnológiáról, töltse le Kivitelezőikézikönyvünk Tetőtér fejezetét.