Hogyan kell használni a krétafestéket lépésről lépésre ( chalk paint )

 

 

Kreatív ötlet, amely megmutatja, hogyan használhatja fel a  krétafestéket vagy bármely festéket a készletben úgy, hogy ne pazaroljon.

 

 

Már elkezdtem leragasztani az üveget, mielőtt elkaptam ezt a „előtte” fotót.  Ez egy doboz zsanéros fedéllel a teazsákok rendezésére és tárolására pont alkalmas.

 

Hogyan kell festeni egy kis tárgyat krétafestékkel

 

 

szükséges kellékek:

  • Fa doboz, szék, asztal, amin festeni akar
  • Két fokozatú csiszolópapír – 100 és 220 szemcsék
  • Olcsó krétafesték
  • Antik arany fém címketartók – Hobbi Lobby
  • Ecset
  • Opcionálisan csatolhatja a címkét a dobozhoz – fúró vagy ragasztó

 

 

  1. Menjen át a doboz vagy a festett tárgy teljes felületén 100 szemcsés csiszolópapírral, hogy egy kissé megtisztítsa a felületet, ez néhány perc alatt kész. Jó dolog a krétafesték előtti gyors csiszolás, a legtöbb márka szerint a krétafestéknek nem kell csiszolnia, de én mindig ezt teszem, mivel ez csak a festék tapadását segíti elő.

 

 

 

2. Helyezze fel a festendő tárgyat a habtömbökre. (Megtakarítottam ezt a habot a      csomagolásokból)Fogpiszkálóval tartottam a doboz elválasztóit, így könnyen festethetőek voltak. Elkezdtem használni a krétafestéket, melynek fehér színű volt, de miután megszáradt, rájöttem, hogy a doboz lágyabb fehér lesz.

 

 

MEGJEGYZÉS:  Ha olyan oldalt fest, amely a doboz belsejébe megy, ne felejtsen el hígabb bevonatot használni, mivel ezeknek vissza kell illeszkedniük a dobozba, mert egy vastag festékréteg ezt megnehezítheti. Szükség esetén a csiszolópapír elsimítja a festéket, hogy illeszkedjen.

Hogyan mintázom a krétafestéket a csiszolópapírral

 

 

Miután a krétafesték megszáradt, (hagytam, hogy a doboz egy éjszakára) használjon 100 szemcsés csiszolópapírt a szélekhez.  Úgy gondolom, hogy sokkal jobban néz ki jobban megcsiszoljuk, ha egy idős megjelenés a terv. Ez mind személyes ízlés és stílus.

 

 

Azon területeken, melyeken kissé jobban megcsiszoltuk a kelleténél vagy festésnél lett egyeletlen a felület érdemes átmenni 220 csiszolópapírral, hogy kiegyenlítsük az esetleges ecsetvonásokat a festett felületben. Ezáltal a felület szuper sima lesz. Az egész dobozt és az elválasztókat is érdemes. Éleket 120 as papírral csiszoljuk vissza.

 

 

Miután végeztünk a festéssel és az utómunkálatokkal, dörzsöljük át egy vékony réteg K.O.S ANTIK VIASZ-t. Olyan, mint a vaj, és gyorsan meg van és nagyon szépen ragyog.

 

Régi pólókat használtam felvitelre, majd tiszta ruhát,  a viasz véglegesítésére.  érezni lehet, hogy mikor elég, ekkor a rongy már szinte szárazon csúszik a felületen. Ha nincs régi ing, bármilyen puha ruhával vagy papírtörlővel is jól működik.

 


A doboz közepének meghatározásához vonalzót és szalagot használtam. Helyezze a szalagot a közepére, és jelölje meg a közepét a szalagon. Ha megjelöli a doboz felületét, akkor fennáll annak a kockázata, hogy nem sikerül levonni a jelölést a festett felületről.

 

 

Ragasztás helyett kötőelemet alkalmaztam. Nem egyszerűbb, de szebb. Érdemes egy kis fúróval előfúrni. elkerüljük az esetleges repedést és annak az esélyét is, hogy elcsússzon a kijelölt helyéből.

 

 

Már csak a címkézés maradt a végére.

 

 

A papírcímke védelme érdekében egy darabot kivágtam egy átlátszó műanyag (acetát) lapról. melyet megmentettem a doboz tetejéről. Megjelöltem egy darabot, aztán méretre vágtam és a papírcímke elé csúsztattam.

 

 

 

 

Jó munkát ! 🙂