11 Hasznos tanács festéshez

  1. Műanyag edények, mint bútorcsuszka

Nincs olyan terebélyes bútor, amelyet könnyen tudunk az aljzaton mozgatni. Fogjon be néhány műanyag edényt mely szinte minden háztartásban elérhető, helyezze a lábak alá, ezután könnyebben tudja csúsztatni, ha munka közben útban van.

2. Festőhenger tisztítás

A felesleges festék nagy részét el tudja távolítani úgy, hogy a henger pörgő részét egy vödörbe tartja és egy kert tömlővel vizet irányít a hengerre. A nyomástól és a forgástól másodpercek alatt majdnem teljesen festékmentes lesz a szerszám. Így is szükséges utólagosan átmosni, de lényegesen kevesebb időt vesz igénybe.

3. Papírtörlő tartó praktikus használata tekercses termékekhez

Néha a konyhai tárolóeszközök is jól működnek a műhelyi tárolására is. Például egy papírtörlő adagoló tökéletes a festőszalag és egyéb tekercses termék átlátható tárolására. A falra és a padlóra szerelt változatok is jól működnek!

  1. Nedves ecsetek tárolása

Íme, egy másik módja annak, hogy frissen tartsa az ecsetét, miközben szünetet tart a festés közepén. A cipzáras műanyag zacskó sarka. Csúsztassa az ecsetet a táskába, nyelét tolja át a lukon és zipzárja. Az ecset nem szárad ki, és biztonsággal a tasakban marad.

  1. Biztonságos és pontos vágás

A lehető legegyszerűbb módszer arra, hogy ne tegyen kárt sem a környezetében sem pedig saját egészségében. Egyszerűen fejthet ki erőt és könnyedén irányíthatja a vágás méretét is

  1. Egyszemélyes ajtó festés

Így kell festeni egy ajtót anélkül, hogy az egyik oldala megszáradna, mielőtt átlapolná. Vezessen egy lerögzítő csavart a felső szél közepére és két az alsó sarkok közelében. Állítsa be a csavarokat a pilótahegyekre.

  1. Tojástartó másra is jó

Kiválóan alkalmasak arra, hogy egy kisebb elemeket felemeljenek a munkaterületről, így könnyebben festhetünk zárak és csapolások mentén.

  1. Soha ne tisztítsa meg a festőhenger tálcát

Ahelyett, hogy a műanyag festőhengeres tálcámhoz bevonatot (fólia betétet) vásárolnék, hagyom, hogy a festék rászáradjon, öntsön rá új festéket a következő munkára. Amikor a festék elkezd egyre vastagodni, lehúzom, és dobom a szemetesbe. Ez a tálcát örökre megvan, és valószínűleg soha nem lesz szükség egy másik megvásárlására.

  1. Ecsetvédelem

Az akvarell ecsetek igen kényes szerszámok. Szőrére kimagasló figyelmet kell fordítani. Habosított csőszigetelésbe szeleteljünk néhányat és meg is oldódott a probléma.

  1. Ecset csepegtető nem a doboz pereme!!!!

Amikor az ecsetet a doboz belsejéhez nyomkodja, a festék lassan kitölti a peremet, és végül leesik a padlóra. A problémát úgy oldja meg, hogy a festékes doboz középpontja köré tekercselt nehéz gumiszalaggal törli. A felesleges festék visszazuhan a dobozba anélkül, hogy rendtlenné tenné vagy felborítaná a fedelet

  1. Doboz fröccsenés mentes lezárása

Ha egy doboz fedél újbóli lezárásánál rongyot vagy papírtörülközőt és egy fadarabot használ úgy, hogy egy fadarabot, amely nagyobb, mint a festékes doboz átmérője kalapálja a fadarab közepét. Forgassa el néhányszor, minden egyes alkalommal kalapálja a központot, és már le is zárta a fedelet anélkül, hogy károsítaná a doboz teteje ráadásul a szemébe sem fröccsen a festék.